10 september 2023
15:00

Kolsva IF

Referat: IK Oden - Kolsva IF

Efter förra veckans oväntade förlust hade vi kört en tuff träningsvecka med spelarna för att få full fokus på denna match och inte ge lagen bakom oss morgonluft. Dessutom en del förändringar i truppen: Casper Pontelius tillbaka, Oscar Granö född -06 debut i seriespelet liksom River från P08-laget. Även Jack från P08 var med på bänken liksom mot Riddarhyttan. Samt Dante som har gjort det bra i U23 på slutet. Allt för att få in ungdomlig fart i laget vilket vi saknade senast.
Kolsva startade med lågt försvarsspel och långbollar på snabba forward men vi hade kontroll på detta och började arbeta oss in i matchen. Vi hade mycket bollinnehav och det var bara den sista, avgörande passningen som inte lyckades mot det täta bortaförsvaret.
Men efter en halvtimme kom det rättvisa ledningsmålet. Marko slog en perfekt genomskärande passning till Karwan som tog emot, vände och spelade mellan innerback och vänsterback till River som med sin snabbhet tog sig förbi och placerade ett lågt skott förbi Kolsvas målvakt. 1-0 genom en 15-åring!
Vi hade bra kontroll på matchen men det blev inga fler mål i första halvlek tack vare Kolsvas starka försvarsspel.

1:a halvlek
9' Kemo vinner bollen mitt på Kolsvas planhalva, drev framåt och fick bra träff på skottet som smet strax över ribban
19' Oscar slår en smart djupledsboll till Karwan som skarvar fram till Dennis som kommer fri med målvakten som dock går ut och räddar
31' 1-0 Oden genom River (assist Karwan)
37' Marko vinner tillbaka bollen efter att Kolsva rensat, tar sig fram på högerkanten och slår ett inlägg mot bortre där Karwan omarkerad möter med en språngskalle men tyvärr går bollen utanför målet
41' Karwan lägger ett nytt instick till Dennis som kommer fri men återigen så räddar målvakten

I andra halvlek var det ytterst nära att River blev tvåmålsskytt men målvakten räddade hans friläge.
Efter dryga timmen avgör vi matchen med två mål på tre minuter.
Först nickar Karwan in 2-0 på Kemos perfekt slagna hörna.
Sedan gör han även 3-0 efter ett mönsteranfall som startas av Oscar som slår en djupledsboll till vänster där Casper tar ner, går förbi flera motståndare och sedan hittar Dennis som spelar vidare till Karwan som dundrar in bollen i högra hörnet!
Matchen var avgjord och vi kunde ge speltid till alla avbytarna. Vi hade kanske kunnat göra något mål till, framförallt så hade Casper otur på sitt stolpskott.
Men 3-0 var en skön och viktig seger som tog oss ett steg närmare seriesegern!
Marko utnämndes till matchens lirare av styrelse och ledarstab och belönades med den sedvanliga fruktkorgen.
Den andra korgen gick till laget p g a den starka laginsatsen som vi stod för idag!

51' Karwan sätter ett friläge till River som avslutar direkt men målvakten går ut och gör en bra räddning
61' 2-0 Oden genom Karwan (assist Kemo) nickmål på hörna
64' 3-0 Oden genom Karwan (assist Dennis)
65' Hörna av Kemo som Marko möter på volley, bollen går ner i marken och studsar upp farligt men målvakten räddar
81' Dennis tar sig fram i Kolsvas straffområde och spelar till Karwan som kan skjuta direkt men tar en extra touch varpå en försvarare hinner täcka avslutet till hörna
82' Ny bra hörna av Kemo som skarvas vidare till Sinan som nickar precis över ribban
83' Perfekt inlägg av Kemo som Casper tar ner, gör bort ytterbacken och avslutar förbi målvakten men bollen tar i bortre stolpen och ut!
84' Gult kort på Oscar för fasthållning